Gemeenschappelijke ruimtes
 

In de straat bevinden zich diverse ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik. Ze worden beheerd door een commissie bestaande uit 2 of 3 bewoners.

‘T Luye Gat

’t Luye Gat is de centrale ontmoetingsruimte met café en vergadergedeelte. De ruimte is vernoemd naar een stilstaand water in de buurt dat van oudsher ” ’t Luye Gat” heet. 

’t Luye Gat is ook de ruimte voor feesten, filmavonden, vergaderingen, cursussen, bijeenkomsten, sinterklaasvieringen, (kerst)concerten, kortom: de plaats voor velerlei activiteiten.

Op vaste ochtenden in de week klinkt rond half elf een bel door de straat ten teken dat de koffie in ’t Luye Gat bruin is. Gezellig voor wie thuis is en zin heeft. Op woensdagavond is om half 10 de bar open, op vrijdag en zaterdag een uurtje later. De bar wordt bemand door wisselende barlieden.

Na het schoonmaken van ’t Luye Gat, meestal op zondagochtend, door de cluster van de week draagt deze de sleutel van ’t Luye Gat over aan de volgende klustergroep. Zo heeft ieder kluster ongeveer vier keer per jaar “Luye Gatdienst”.

De Luye Tuin

De tuin ligt achter ’t Luye gat en is van en voor iedereen. Bij mooi weer verplaatst de koffie- of bardienst zich regelmatig naar buiten. De kleinere kinderen spelen in het speelhuisje of op de schommel. De pubers vermaken zich op het grasveld. De tuin leent zich uitstekend voor het verstoppen van paaseieren, of een spontane American party. 

De Logeerkamers

Verspreid door de straat zijn er 3 logeerkamers. Elke logeerkamer heeft een eigen opgang, twee 1-persoons bedden, douche en toilet. Elke bewoner kan deze logeerkamers reserveren om zijn gasten te laten overnachten

’t Luye Zweet

Voor onze actieve bewoners is één van de algemene ruimtes omgebouwd tot fitnessruimte, ’t Luye Zweet. Hierin staan verschillende apparaten voor kracht- en cardiotraining. Hier kan iedereen zich helemaal fit trainen

De Grove Hob

De grove hobbyruimte, in de volksmond “Grove Hob” genoemd, is een werkplaats voor houtbewerking, zagen en timmeren, schilderen en sleutelen aan fietsen en motoren. Er is een cirkelzaagmachine en allerlei gereedschap dat het klussen-doel dient. Ook kan er gereedschap worden geleend.  

De Sauna

Eén van de bergingen in de straat is omgebouwd tot een gezellige kleine sauna. Hier kan naar hartelust gezweet, ge(zonne)baad en ge-relaxed worden. 

Nr. 15

De tweevlaks op nr.15 heeft door de jaren heen verschillende bestemmingen gehad. Op dit moment wordt het gebruikt als jeugdhonk. Hier hebben de jongeren uit de straat hun eigen plek. Samen met een aantal volwassenen organiseren ze verschillende activiteiten, houden ze filmavonden en slaapfeestjes.