Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Kosten

Kosten.

Hieronder staan de huurprijzen van de verschillende types huizen. In de huurprijs zit ook  huur voor de gemeenschappelijke ruimtes en een voorschot voor water en verwarming. Jaarlijks, aan het einde van het stookseizoen, worden de werkelijke stookkosten verrekend met het voorschot.

In onderstaande tabel staan in de eerste kolom de kale huurprijzen, in de tweede kolom de kosten inclusief water en verwarming van eigen huis en huur van gemeenschappelijke ruimten.

 

Huren per 01-07-2019:

Kamer in kamerhuis                     159,73         199,59               

Twee-vlaks woning                       426,34         490,34

Drie-vlaks woning                        532,76          628,76

Vier-vlaks klusterwoning              626,72          754,72

Vier-vlaks zelfstandige woning     626,72          738,72

Vijf-vlaks woning                          722,44          882,44         

Eventuele huurtoeslag wordt berekend over het huurbedrag van de eerste kolom. Nieuwe bewoners dienen hun inkomen op te geven bij de woningbouwcorporatie. Bij nieuwe 4 en 5-vlaksbewoners wordt getoetst of zij voldoen aan de richtlijnen omtrent passend toewijzen. (het gezamenlijk Inkomen dient meer te zijn dan grens voor huurtoeslag) Momenteel hebben wij nog geen inkomensafhankelijke huren.

 

Bij binnenkomst betaalt elke eenheid 45 euro entreegeld, behalve kamerbewoners, zij betalen 15 euro. Bij vertrek uit de straat wordt dit bedrag weer teruggestort of verrekend.  

Bewoners betalen jaarlijks contributie aan de bewonersvereniging en een bijdrage aan het solidariteitsfonds. Dit fonds wordt beheerd door een vertrouwenscommissie en is bedoeld om individuele bewoners die in tijdelijke financiële problemen zitten te helpen. Het fonds is niet bedoeld om structurele problemen te verlichten.
De hoogte van de contributie en de bijdrage voor het solidariteitsfonds is inkomensafhankelijk.

U bevindt zich hier: Home Informatie Kosten