Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Gemeenschappelijke ruimtes

 

't Luye Gat
't Luye Gat is de centrale ontmoetingsruimte met café en vergadergedeelte. De ruimte is vernoemd naar een stilstaand water in de buurt dat van oudsher " 't Luye Gat" heet. 't Luye Gat is ook de ruimte voor feesten, cursussen, bijeenkomsten, vergaderingen, sinterklaasvieringen, concerten, kortom: de plaats voor velerlei activiteiten.

Op vaste ochtenden in de week klinkt om half elf een bel door de straat ten teken dat de koffie in 't Luye Gat bruin is. Gezellig voor wie thuis is en zin heeft. Op woensdagavond is om half 10 de bar open, op vrijdag en zaterdag een uurtje later. De bar wordt bemand door wisselende barlieden.

Na het schoonmaken van 't Luye Gat, meestal op zondagochtend, door de cluster van de week draagt deze de sleutel van 't Luye Gat over aan de volgende klustergroep. Zo heeft ieder kluster ongeveer vier keer per jaar "Luye Gatdienst".

De Grove Hob
De grove hobbyruimte, in de volksmond "grove hob" genoemd, is een werkplaats voor houtbewerking, zagen en timmeren, schilderen en sleutelen aan fietsen en motoren. Er is een cirkelzaagmachine en allerlei gereedschap dat het klussen-doel dient. Ook kan er gereedschap worden geleend.

 

 

Sauna
Eén van de bergingen in de straat is omgebouwd tot een gezellige kleine sauna. Hier kan naar hartelust gezweet, ge(zonne)baad en ge-relaxed worden.

Logeerkamers
Verspreid door de straat zijn er 3 logeerkamers. Elke logeerkamer heeft een eigen opgang, twee 1-persoons bedden, douche en toilet. Elke bewoner kan deze logeerkamers reserveren om zijn gasten te laten overnachten.

't Luye Zweet
Voor onze actieve bewoners is 1 van de algemene ruimtes omgebouwd tot fitnessruimte, 't Luye Zweet. Hierin staan verschillende apparaten voor kracht- en cardiotraining. Hier kan iedereen zich helemaal fit trainen.

Nr. 15
De tweevlaks op nr.15 heeft door de jaren heen verschillende bestemmingen gehad. Op dit moment word het gebruikt als jeugdhonk. Hier hebben de jongeren uit de straat hun eigen plek. Samen met een aantal volwassenen organiseren ze verschillende activiteiten, houden ze filmavonden en slaapfeestjes.

U bevindt zich hier: Home Informatie Gemeenschappelijke ruimtes